Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ismertető

2011.12.18

Ez egy nagyon jó anime, amit nem rég ismertem meg. A josei kategóriába tartozik vagyis felnőtt nőknek szól, bár szerintem nem csak ők tudnak szórakozni rajta. Az ismertetőt az animeadditcs-ról szereztem.

 

ristorante-bajo.jpg

 

A cím olaszul "Édenkerti Étterem"-nek is fordítható, így már meg is adja nekünk a főbb helyszíneket. A történet Olaszországban játszódik és azon belül is egy hihetetlenül hangulatos étteremben, aminek a neve Casetta Dell`orso (A mackók kicsiny otthona).

"Ezt a titokzatos éttermet egy kis utcában találjuk Róma központjától nem messze."


Minden étteremnek megvan a maga hangulata, de a Casette Dell`orso igazán különlegessel büszkélkedhet. Ahogy belép az ember, egyfajta "varázslatos érzés" ragadja magával. A 21 éves Nikoletta nem is sejtette, hogy őt is rabul ejti majd, hisz nem is ezzel a szándékkal érkezett ide. Nicoletta édesanyja kiskorában elhagyta őt, hogy hozzámehessen az étterem tulajdonosához. Azért nem vihette magával a lányát, mert Lorenzo nem vette volna el, ha tudja, hogy elvált. Így mindent eltitkolt a férfi elől, de látszólag nem is nagyon bánta, hogy nem lehetett a lányával. Nicoletta ezért szívfájdalom nélkül ki akar tálalni a férfinak (így 15 év után), de az anyja egy kis haladékot kér tőle. Ezalatt gondoskodik róla és közben Nicoletta megismerheti az étterem dolgozóit és titkaikat

Az étteremben 6 középkorú férfi dolgozik, akik egytől egyig mind úriemberek és az aurájuk nem csak a vendégeket, de a nézőket is lebilincseli. Hogy mi a titok? - Valószínűleg a szemüvegekben van valami. – Ugyanis az étterem összes dolgozója szemüveget visel, akinek nincs igazából, az „hamis” szemüveget hord. Mindezt azért, hogy a tulaj feleségének örömet okozzanak. Ahogy Nicoletta egyre jobban befurakszik az étterem életébe, rájön, hogy a tulajdonos nagyon szereti a feleségét és felmerül benne a kérdés, hogy: "Tényleg tönkre kéne tennem ezt a boldogságot"? De eközben ő maga nem nagyon tudja, hogy mit kezdjen az életben és még jobban bekavar a képbe az, hogy megtetszik neki az egyik pincér. Claudioról mint később kiderül, elvált, de még mindig hordja a jeggyűrűjét és vajon a korkülönbség mennyire jelenthet akadályt?

 

A grafika gyönyörű, és a karakterek személyisége kidolgozott. Az opening, és az ending rendben van, bár személy szerint jobban szeretem a pörgősebb számokat. Mindenkinek ajánlani tudom, akik nem a megszokott shojo vagy shonen stílust szeretik csak ^^